Het bestuur:

Voorzitter:             Klaas Klomp        

Secretaresse:       Anja Bijker            

Penningmeester:  Anja Bijker / Reina Schippers    

Secretaresse:       Zwanie Dekker     

Algemeen:            Reina Schippers    (staat niet op de foto)

Het koor:

Het koor heet voluit:

Christelijk Gemengde Zangvereniging " Tot Ons Genoegen" 

Het koor is opgericht op 15 februari 1932 en is gevestigd te Nijeveen.

TOG is een christelijk gemengd zangkoor dat een gevarieerd repertoire zingt waarbij de voorkeur uitgaat naar christelijke liederen. Instrumentale begeleiding ontbreekt hierbij niet.

TOG is een koor met zeer brede muzikale mogelijkheden. Niet in de laatste plaats door haar dirigent heeft het koor de afgelopen jaren een enorme muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Uit het koor wordt vaak een mannenkoor, vrouwenkoor of een dubbelkwartet gevormd, dat tijdens uitvoeringen optreedt.

Het koor geeft jaarlijks haar eigen concerten en verleent haar medewerking aan kerkdiensten en tal van andere bijeenkomsten. Hierbij wordt dan vaak medewerking verleend door een bekende instrumentalist.

 

T.O.G. heeft zich kunnen profileren door samen concerten te verzorgen met o.a.: 

Laurens van Rooijen, Milly Scott, Harry Hamer, Hendrie Westra, Wim Magré, Noortje van Middelkoop, Arjan en Edith Post, Harold Kooij, Cor Ploeg, Gerwin van der Plaats, Jaap Kramer, verschillende gospelkoren, gemengde- en mannenkoren. 

De keuze van het repertoire gaat vooral uit naar hedendaags gecomponeerde liederen, met eigentijdse teksten. We zijn steeds op zoek naar vernieuwing. Veel gemengde koren vergrijzen, maar door middel van de muziekkeuze proberen wij jong en oud bij elkaar te brengen. Het afschaffen van traditionele koorkleding draagt ook bij tot verjonging van het koor.

TOG zingt ook graag een keer bij (en met) u. Via de contactpagina kunt u ons een berichtje sturen. We nemen graag contact met u op.

 

 

De dirigent:

Sinds juni 2014 heeft TOG als dirigent Bert Gelderman. Bert komt uit Zalk en heeft inmiddels zijn draai bij het koor gevonden.

Bert Gelderman ontving zijn opleidingen aan de Conservatoria van Zwolle en Rotterdam. Hij is organist van de Hervormde PKN gemeente in Heerde, Wapenveld, Hattem en Oldebroek. Daarbij is hij dirigent van een 4-tal koren in 't Harde, Oldebroek, Nieuwleusen en Kolderveen/Nijeveen. Bert is ook docent toetsinstrumenten aan Muziekcentrum Zwartewaterland en geeft privémuzieklessen.

We hopen met Bert Gelderman weer jaren Tot Ons Genoegen te kunnen blijven zingen.

 

Bert Gelderman:

De kennismaking met het koor was plezierig. Er wordt wekelijks in een ontspannen sfeer en vlot tempo gerepeteerd, waarbij de muziekale aanwijzingen goed worden overgenomen.Kortom;

"samen musiceren tot ons aller genoegen".